Paard met bucas recuptex therapy deken
Bucas, Dekens, Reviews, Verzorging

Bucas Therapy Deken – Review – Bucas Recuptex

De Bucas Recuptex Therapy deken is gemaakt van een speciale en gepatenteerde Recuptex stof die door middel van een magnetisch veld de bloedsomloop in het lichaam stimuleert.

Sinds het gebruik van deze deken merk ik enorm veel verschil bij mijn paard. Zowel in het herstel, hoe mijn paard Hevita loopt maar ook hoe ze qua gedrag is!

Ik zou de Bucas Recuptex zeker willen aanbevelen. Vandaar dat je in deze blog meer leest over de deken en mijn ervaring.

Hoe werkt de deken?

De bovenkant van de Bucas Recuptex deken is gemaakt van een speciaal materiaal. Dit materiaal zorgt voor een kooiachtige constructie die het magnetische veld vasthoudt. Het vasthouden van deze magnetische velden stimuleert de bloedcirculatie en zuurstofvoorziening in het lichaam en de rug van het paard. Dit bevordert onder andere het herstel van het paard.

Wat doet de therapy deken bij je paard?

De Bucas Recuptex Deken stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de zuurstoftoevoer. Hierdoor herstellen paarden sneller van onder andere inspannende trainingen en hebben ze minder spierpijn. Ook zorgt Bucas Recuptex materiaal voor een betere afvoer van de afvalstoffen. Dit alles bij elkaar zorgt voor het ontspannen van de spieren en vermindering van zwellingen en ontstekingen.

Ik merk ook dat het onder de deken heerlijk warm wordt, dit heb je bij andere dekens minder! Er is bij mijn paard zeker verschil te merken en daardoor heb ik meerdere producten van deze lijn.

Hoe gebruik je de deken?

Omdat de Recuptex deken een bijzondere werking heeft, moet het paard er eerst aan wennen. Daarom is de aanbeveling om het gebruik op te bouwen, en uiteindelijk kunnen dekens 24/7 op het paard worden gelegd. Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om af en toe geen deken te gebruiken om de natuurlijke processen van het lichaam weer te laten rusten.

Advies gebruik: aanvang 2 uur voor en 2 uur na het rijden, uitbreiden na behoefte.

Voor het ideale effect valt het aan te raden om de deken direct op de huid van je paard te leggen. Het effect van de deken neemt af naarmate er meer ruimte is tussen de paardenhuid en de deken.

bucas recuptex therapy review

Wat merk je tijdens het gebruik?

Het effect van de Bucas recuptex deken is opmerkelijk omdat het paard meer ontspannen en losser is. De stimulatie van de bloedsomloop maakt het ook warmer onder de deken. Na intensieve inspanning is het herstel van je paard sneller met deze deken. Ook merk ik dat Hevita (mijn paard) veel rustiger is dan eerst.

Beoordeling:

De Bucas Recuptex Therapiedeken is dé keuze voor de behandeling van paarden met chronische artritis of rugpijn en helpt het proces van rugpijn te versnellen in een natuurlijk beschermde omgeving. De deken is gemaakt van een sterk materiaal zoals we bij Bucas gewend zijn. Het is hiermee ook een duurzame deken waarvan jij en je paard gegarandeerd plezier hebben.

Meer informatie?

Bucas Therapy Deken

Veelgestelde vragen over de Bucas Therapy Deken:

Kan de Bucas Therapy deken gewassen worden?

Ja, de deken is makkelijk te wassen op 40 graden max en je kunt het speciale Bucas wasmiddel gebruiken.

Is het een probleem als mijn paard eronder zweet?

Nee, stimulatie van de bloedsomloop maakt het warm onder de deken. Door stimulatie kan het paard niet afkoelen of stijf worden. De Recuptex deken heeft ook het bekende keep-dry systeem aan de zijkant, zodat transpiratievocht snel wordt afgevoerd.

Kan je de deken gebruiken als je paard nat is?

Ja je kunt de deken door het keep-dry systeem van Bucas direct op een nat paard leggen.

Kan de deken ook als
onderdeken worden gebruikt?

Ja dat is mogelijk. De Recuptex deken heeft speciale bevestigingspunten voor de meeste Bucas dekens.

De deken kan ook onder andere merk dekens maar hiervoor zijn de bevestigingspunten niet gemaakt.

Het kan zijn dat de deken dan op een andere manier moet worden bevestigd.

Meer veelgestelde vragen vind je hier: https://www.dochorse.nl/blog/meest-gestelde-vragen-bucas-recuptex-deken/

Divoza Horseworld, alles voor jou en je paard

Terug naar home

Deel dit bericht:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *