Reviews, Verzorging

Horseware Ice Vibe Boots Review – Ideaal voor herstel, blessures en ontspanning

Heeft jouw paard een blessure of ben je op zoek naar een product waarmee je jouw paard optimaal kunt verwennen? Dan zijn de Horseware Ice Vibe Boots het ideale product voor jou. Deze innovatieve (verkoelende) boots bieden verschillende functies en kunnen zowel voor als na een training gebruikt worden, evenals bij blessures. In deze blog lees je alles over deze boots en hun voordelen.

Inleiding Horseware Ice Vibe Boots

De Horseware Ice Vibe Boots zijn ontworpen om de doorbloeding te verbeteren, gezonde pezen en spieren te stimuleren en te helpen bij het onderhouden van gezonde en sterke gewrichten bij paarden. Deze boots kunnen zowel therapeutisch als preventief worden gebruikt om blessures te voorkomen en het herstelproces te versnellen.

Waar zijn de Ice Vibe boots dan precies goed voor?

De Ice Vibe boots bieden verschillende voordelen voor jouw paard. Ze helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking, verbeteren de doorbloeding, stimuleren de afvoer van afvalstoffen en bevorderen het herstel van weefsels. Daarnaast zorgen de verkoelende en trillende functies samen voor een beter herstel en een comfortabel gevoel voor jouw paard.

Verschillende varianten van de boots

De Ice Vibe boots zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten: beenvariant, knievariant en hakvariant. Deze varianten bieden specifieke behandelingen voor verschillende delen van het been, afhankelijk van de behoeften van jouw paard.

Gebruik van de trilpanelen en standen

De trilpanelen van de Ice Vibe boots hebben drie verschillende standen. Stand één wordt gebruikt voor acute blessures en kan worden gebruikt met of zonder de meegeleverde coldpacks. Stand twee is geschikt voor warming-up en training, terwijl stand drie de sterkste trilstand is en kan worden gebruikt na intensieve inspanning om de bloedtoevoer te stimuleren en afvalstoffen af te voeren.

Opladen en batterijduur

Voor gebruik is het belangrijk om de trilpanelen van tevoren op te laden. Dit kan worden gedaan met de meegeleverde oplader. Het opladen duurt ongeveer vier uur en een opgeladen trilpaneel gaat ongeveer twee uur mee. Het wordt ook aanbevolen om de batterijen van de trilpanelen af en toe op te laden, zelfs wanneer de boots voor een langere tijd niet worden gebruikt, om de levensduur van de panelen te verlengen.

Aanbevolen gebruik en opbouw

Bij het eerste gebruik van de Ice Vibe boots wordt aangeraden om te beginnen met stand één, zodat jouw paard kan wennen aan zowel de coldpacks als de trillingen. Naarmate jouw paard gewend raakt aan de boots, kun je geleidelijk overstappen naar stand twee of drie voor een optimale behandeling.

Gebruik tijdens een warming-up

Bij het gebruik van de boots tijdens een warming-up wordt aanbevolen om alleen de trilpanelen te gebruiken, bij voorkeur op stand één of twee. De trillingen bevorderen de bloedtoevoer naar de spieren, wat resulteert in een betere zuurstofvoorziening.

Gebruik na intensieve inspanning

Na een intensieve les, wedstrijd of training kun je de boots gebruiken in combinatie met de coldpacks. Door de trillingen en de koeling wordt de zuurstoftoevoer naar de spieren gestimuleerd en kunnen afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd. Dit draagt bij aan een sneller herstel van het weefsel.

Functie bij sportblessures

De Ice Vibe boots kunnen ook een unieke uitkomst bieden bij sportblessures. De combinatie van koeling en trillingen stimuleert de bloedtoevoer naar de spieren, wat bijdraagt aan het herstel van de blessure. Paarden die boxrust hebben, kunnen specifiek profiteren van deze unieke combinatie, omdat er vaak een verminderde bloedcirculatie is in de benen tijdens boxrust.

Bevestiging van de Ice Vibe Boots

Bij het bevestigen van de Ice Vibe Boots plaats je eerst de coldpacks met klittenband aan de achterkant van het paardenbeen. Vervolgens plaats je de trilpanelen op de gewenste positie in de boots. Het wordt afgeraden om meerdere trilpanelen in één boot te plaatsen. Sluit de boots stevig aan met het klittenband aan de zijkant en zorg ervoor dat de aan- en uitknop voor de trilpanelen gemakkelijk bereikbaar is aan de achterkant van de boots.

Mijn eigen ervaring met de Ice Vibe Boots

Ik merk superveel verschil als ik de Ice Vibe Boots gebruik, ik gebruik ze voornamelijk als mijn paard dikke benen heeft. De Ice Vibe Boots kunnen ook zeer nuttig zijn bij paarden met dikke benen. Door de combinatie van koeling en trillingen kunnen ze helpen om zwelling en vochtophoping te verminderen. Het koeleffect van de coldpacks kan helpen om de bloedvaten te vernauwen en de circulatie te bevorderen, terwijl de trillingen de lymfestroom kunnen stimuleren en helpen bij het afvoeren van overtollig vocht.

Disclaimers Horseware Ice Vibe Boots

Bij het gebruik van de Ice Vibe boots is het belangrijk om de aanbevolen richtlijnen te volgen. Gebruik de boots maximaal twee keer per dag gedurende de eerste zes weken en altijd onder toezicht. Het is niet aan te raden om alleen de coldpacks te gebruiken, aangezien het bevriezen van de paardenbenen schadelijk kan zijn. Daarnaast zijn deze boots niet geschikt voor paarden met botbreuken of paarden met schroeven of plaatjes in hun benen. Raadpleeg altijd de website van de leverancier voor meer informatie en eventuele aanvullende disclaimers.

Conclusie

De Horseware Ice Vibe Boots zijn een ideale keuze voor paarden met blessures of voor eigenaren die hun paarden optimaal willen verwennen. Deze innovatieve verkoelende boots bieden niet alleen koeling, maar ook trillingen om de doorbloeding te bevorderen en gezonde pezen, spieren en gewrichten te ondersteunen. Met verschillende standen en toepassingen zijn deze boots veelzijdig inzetbaar voor warming-ups, herstel na inspanning en bij sportblessures. Het gebruiksvriendelijke ontwerp en de hoogwaardige materialen zorgen voor comfort en duurzaamheid.

Ice-Vibe Pack Complete Set Zwart

Ice Vibe Boots Complete Set

In één keer klaar!

  • 2 Ice Vibe Boots
  • 2 Cold Packs
  • 2 Vibe Panels (trilstrips) met led indicatie
  • 1 Oplader met verschillende adapters voor buitenlandse stekkers (kan ook met USB opgeladen worden)
  • 1 Opbergtas

Veelgestelde vragen (FAQs)

1. Hoe lang duurt het opladen van de trilpanelen en hoelang gaan ze mee?

Het opladen van de trilpanelen duurt ongeveer 4 uur en een opgeladen trilpaneel gaat ongeveer twee uur mee.

2. Kan ik meerdere trilpanelen in één boot plaatsen?

Nee, het wordt afgeraden om meerdere trilpanelen in één boot te plaatsen. Houd het bij één trilpaneel per boot.

3. Kan ik de boots gebruiken bij paarden met botbreuken of met schroeven/plaatjes in hun benen?

Nee, de Ice Vibe boots zijn niet geschikt voor paarden met botbreuken of met schroeven/plaatjes in hun benen. Raadpleeg een dierenarts voor geschikte behandelingsopties.

4. Kan ik de boots gebruiken zonder de coldpacks?

Ja, je kunt de boots gebruiken zonder de coldpacks. De trillingen alleen bevorderen al de bloedtoevoer naar de spieren.

5. Kan ik de boots gebruiken tijdens een warming-up?

Ja, de boots kunnen worden gebruikt tijdens een warming-up om de bloedtoevoer naar de spieren te bevorderen en de zuurstoftoevoer te verbeteren.

Terug naar home

Deel dit bericht:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *