Hoe kom je van dazen af
Verzorging

Vliegensvlug van dazen af met een dazenval

Dazen kunnen een ware plaag zijn voor zowel mensen als dieren, vooral tijdens de warme zomermaanden. Gelukkig is er een oplossing: de dazenval.

Wat zijn dazen?

Dazen zijn bloedzuigende insecten die vooral actief zijn tijdens warme zomerdagen. Ze kunnen pijnlijke beten veroorzaken en ziektes overbrengen. Hoewel ze voornamelijk een probleem vormen voor paarden, koeien en andere boerderijdieren, kunnen ook huisdieren en mensen last hebben van hun beten. Door een dazenval te gebruiken, kun je de populatie dazen in de omgeving verminderen en jezelf, je huisdieren en vee beschermen tegen beten.

De oplossing: Een dazenval

Een dazenval is de ideale oplossing om effectief de hoeveelheid dazen te verminderen en deze tot een absoluut minimum te beperken, waardoor paarden rustig buiten kunnen genieten.

Hoe werkt een dazenval?

Een dazenval heeft een centraal geplaatste bal die de dazen aantrekt. Deze bal wordt door de dazen gezien als een groot dier en trekt ze naar zich toe. Zodra ze zich hebben vastgezet op de zwarte bal, beginnen ze het “slachtoffer” te onderzoeken en proberen ze deze te steken.

Maar hier komt het slimme deel van de dazenval: als het steken geen resultaat oplevert, proberen de dazen weg te vliegen. Dazen zijn echter verticale klimmers en kunnen alleen omhoog wegvliegen. De val leidt de dazen omhoog naar een centraal geplaatste opvangbak, waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Zo blijven ze gevangen en kunnen ze geen verdere overlast veroorzaken.

Dazenval Epplejeck met een bereik van 10.000 m2

Wil je jouw buitenruimte vrijhouden van die vervelende dazen en tegelijkertijd je geliefde dieren beschermen? Overweeg dan de aanschaf van een dazenval, zoals de Epplejeck Dazenval: de ultieme oplossing tegen dazen.

Dazenval Epplejeck

Dazenval van epplejeck - De oplossing tegen dazen

Een val die dazen aantrekt, weglokt en wegvangt

  • Vangt dazen in de wei en om de stal
  • Bereik van 10.000 m2
  • Zonder insecticide, elektriciteit en chemicalien

Onderhoud van een dazenval

Om ervoor te zorgen dat de dazenval effectief blijft, is regelmatig onderhoud essentieel. Het is belangrijk om de gevangen dazen regelmatig uit de container te legen en deze grondig te reinigen. Op die manier blijft de val optimaal werken en blijf je de dazenpopulatie onder controle houden.

Plaatsing van een dazenval

Een strategische plaatsing van de dazenval is cruciaal voor een maximale effectiviteit. Plaats de dazenval in open gebieden waar dazen vaak voorkomen, bij voorkeur op zonnige plekken. Dazen houden van warmte en zullen zonnige gebieden verkiezen boven schaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot de val voor onderhoud en plaats de val op ooghoogte, zodat deze goed zichtbaar is voor de dazen.

Conclusie

Een dazenval is een effectieve manier om dazen in je omgeving te verminderen en jezelf, je huisdieren en je vee te beschermen tegen hun beten. Door de val op de juiste plaats te zetten en regelmatig te onderhouden, vrij van de overlast die deze vervelende insecten met zich meebrengen.

Dazenval Epplejeck

Dazenval van epplejeck - De oplossing tegen dazen

Een val die dazen aantrekt, weglokt en wegvangt

  • Vangt dazen in de wei en om de stal
  • Bereik van 10.000 m2
  • Zonder insecticide, elektriciteit en chemicalien

Terug naar home

Heb jij veel last van dazen of heb je nog meer tips? Laat het weten in de reacties!

Deel dit bericht:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *